Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

St. Andrea - Aldás Bikaver 2016

Home / - Aldás Bikaver 2016

15,60 EUR Incl. btw

Robijnrode, uitbundig fruitige wijn met uitstekend evenwicht tussen volle structuur en frisheid. Rode bessen en kruiden overheersen. Zeer zachte tannines. Geschikt voor bij de maaltijd of om zo van te genieten.

Beschikbaarheid: Op voorraad
- +
In winkelwagen
Merk: St. Andrea
Delen: Verlanglijst: Vergelijk:

Product Details

Te drinken
binnen dit en 5 jaar (2024)

Deze wijn past bij
Rood vlees van rund, lam en hert, gerookte charcuterie, kalfsvlees met paprikasaus.

De Wijn
Uit Eger-regio, gesitueerd ten oosten van Matragebergte en ten zuidwesten van Bükkgebergte, ongeveer 100 km ten noordoosten van Boedapest. Deze regio is vooral bekend voor zijn rode wijnen , de egri bikavér: het stierenbloed van Eger.
Robijnrode, uitbundig fruitige wijn met uitstekend evenwicht tussen volle structuur en frisheid. Rode bessen en kruiden overheersen. Zeer zachte tannines.
Door zijn elegantie is deze wijn heel geschikt om te serveren bij de maaltijd maar zijn mooi evenwicht tussen fruitigheid, kruidigheid en frisheid maakt hem ook geschikt om te gebruiken buiten de maaltijd. Jaargang 2015 werd bekroond.
Aldas Bikaver bevat Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Kadarka en Turan.

Eger wijnstreek
Het klimaat van deze streek wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van het Bükkgebergte. Deze bergen bieden bescherming tegen de wintervorst en zorgen voor een verkoelende wind tijdens warme zomer-en herfstnachten.
De bodemsamenstelling van dit gebied is zeer complex en gevariëerd. De bovenlaag is samengesteld uit een sterk humusrijke bruine kleilaag terwijl de onderlaag bestaat uit rhyoliet tufsteen van vulkanische oorsprong.
De hellingen van de wijngaarden bestaan uit een uniek lappendeken van klei, zeoliet, zandsteen en leisteen.

Domein St- Andrea
Dit wijnhuis is één van de meest gereputeerde in de Eger-regio. Gyorgy Lorincz Jr leerde zijn stiel van zijn vader en liep stages in Australië en Nieuw-Zeeland. Constant is hij op zoek naar de wisselwerking van de druif met zijn terroir. Hij werkt met 18 verschillende druivenrassen en wil zich waarmaken in de bio- en biodynamische productie. Zijn werk wordt herhaaldelijk bekroond met prijzen als “Beste Hongaarse wijnmaker van 2009”, “Beste wijnmaker uit Egerstreek” en hij mocht de Hongaarse prijs van verdienste ontvangen in 2007.

De wijnproductie
De druiven worden manueel geoogst in september en oktober. Koude maceratie van de most. 13 maanden rijping in gebruikte open eiken vaten van 3 hl tot 25 hl.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »