Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Crémant de Bourgogne

Home / Bubbels / Crémant de Bourgogne

Crémant de Bourgogne, schitterende schuimwijn

Gemaakt van charonnay en/of pinot noir op een kalkrijke bodem mag de Crémant de Bourgogne gerust naast de grootste schuimwijnen staan. 

Crémant de Bourgogne kopen, kies de beste!

Crémant de Bourgogne is een mousserende wijn van hoge kwaliteit, afkomstig uit de Bourgognestreek. Crémant de Bourgogne kopen is een kunst. Crémant de Bourgogne kopen via internet is een nog grotere kunst. Wij doen er bij Guillaume Wijnen alles aan om jou de beste kwaliteit aan te bieden. Dit type van wijn is een samengaan van know-how, kwaliteitsdruiven en de uitstekende grond waarop de druiven worden geteeld. Wij bieden deze mousserende Franse wijn aan in wit en rosé.

Waarom Crémant de Bourgogne kopen?

Crémant de Bourgogne kopen is een uitstekend alternatief voor Champagne. De wijnstreek Bourgogne sluit onmiddellijk aan bij de Champagnestreek. De Crémant de Bourgogne mag dan wel geen champagne genoemd worden maar is best wel te vergelijken met een kwaliteitsvolle champagne. Voor deze crémant worden namelijk dezelfde hoogwaardige druivenrassen gebruikt als voor champagne. Je herkent in de wijn de druiven Chardonnay, Gamay, Pinot Noir en Aligoté. Ook het productieproces is identiek aan champagne. Net als bij champagne krijgt deze wijn twee gistingen: eenmaal in het vat en een tweede keer in de fles. Tot voor 1993 werd deze schuimwijn zelfs méthode champenoise genoemd. Sinds 1993 kreeg hij een eigen vinificatie-benaming. Door de kalkrijke kleigrond waarop de druiven geteeld worden, vertoont deze crémant een mooie zuurtegraad. Hij is fris en fruitig.

Crémant de Bourgogne en food paring

Crémant de Bourgogne is een uitstekende aperitiefwijn of gewoon als degustatiewijn. Maar hij kan uiteraard ook heerlijke maaltijden vergezellen. Door de hoge zuurtegraad kan hij perfect gecombineerd worden met gerechten met vet en olie. De fruitsmaken in de wijn komen goed tot hun recht als je hem combineert met divers fruit. De witte crémant heeft een heldere gouden kleur en gaat uitstekend bij zalmsalades, gevogeltestoofpotjes en gedroogd fruit. De rosé is goudroze en heeft een bloemig aroma. Hij is zeer geschikt als dessertwijn en vergezelt graag ijs- en sorbetdesserten van rood fruit. Hij gaat ook heel goed bij zoet gebak.

Crémant de Bourgogne kopen bij Guillaume Wijnen

Als je nog vragen hebt over deze uitstekende Franse schuimwijn, neem gerust contact met ons op. Wij vertellen jou alles over deze heerlijke crémant. Een bestelling plaatsen doe je eenvoudig online via onze website www.guillaumewijnen.be. Je wijn wordt snel geleverd zodat je binnenkort van deze bijzondere mousserende Franse wijn kunt genieten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »