Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Rode wijnen

Home / Hongaars / Rood

Pagina 1 van 2
Pagina 1 van 2

Hongaarse rode wijn, meer dan het overbekende Stierenbloed

Hongaarse rode wijn is niet zo heel bekend. De meeste Hongaarse wijnen zijn wit. Toch behoren heel wat rode wijnen uit Hongarije bij de top! Stierenbloed of Bikaver is de meest bekende Hongaarse rode wijn. Het is een fruitige volle wijn waarin je volop kruiden en rode bessen smaakt. Krachtige aroma's en een mooie balans tussen frisheid en zachte tannines zijn zeer kenmerkend voor deze wijn. Maar het zou zonde zijn als je bij deze meest bekende wijn zou blijven als je van Hongaarse rode wijn wilt genieten. Wij helpen jou graag om je wijnhorizon te verruimen en geven jou graag professioneel advies!

Hongaarse rode wijn, traditie in het kwadraat

Van oudsher kan Hongarije fier zijn op een reeks zeer specifieke druivensoorten. De Kékfrankos, ook als Lemberger of Blaufränkisch druif bekend, geeft fruitige rode wijnen. Een andere bekende druif is de Portugieser. De wijn van deze druif heeft een diep donkerrode kleur met paarse tinten en vertoont een kruidige afdronk. De ligging van de wijngaarden rond het Balatonmeer speelt een enorme rol in de smaak van de Hongaarse wijnen. Het water van het meer warmt overdag op en geeft 's nachts zijn warmte af aan de omgeving. Dit microklimaat, in combinatie met vulkanische grond en diverse mineralen resulteren in klassevolle wijnen van topkwaliteit.

Hongarije ontdekt uitheemse druivensoorten

Hongarije is al eeuwen lang met wijn bezig. Bij de val van het communisme kreeg Hongarije echter een boost door Italiaanse en Franse wijnmakers die in Hongarije hun heil zochten. Daardoor vonden ook uitheemse druivensoorten hun ingang in de Hongaarse wijngaarden en ze voelen zich er best wel prima. In Hongarije wordt er volop geëxperimenteerd om oude en nieuwe, inheemse en uitheemse rassen met elkaar te combineren. Een Hongaarse rode wijn is dan ook nooit saai, nooit eenzijdig. Full-body en licht zuur, fruitig en droog... deze unieke combinaties vind je enkel terug in Hongaarse rode wijnen! Bij Guillaumewijnen volgen wij de trends in Hongarije op de voet en delen onze passie graag met onze klanten-wijnliefhebbers!

Hongaarse rode wijn en food pairing

Hongaarse rode wijn is zo rijk dat je hem zomaar als degustatie kunt genieten. De stevige Bikaver serveer je bijvoorbeeld bij rood vlees en wild. Wijn van de Kékfrankosdruif past uitstekend bij lichter vlees, marinades en pasta met tomaten. De fruitige smaken van Kékfrankos gaan ook perfect bij kip, varkensvlees en vis- of schaaldiergerechten. Een pittige kaas zoals Roquefort, Reblochon of Spaanse harde geitenkaas komen perfect tot hun recht bij een Kékfrankos.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »