Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Hongaarse wijn

Home / Hongaars

Pagina 1 van 5
Pagina 1 van 5

Hongaarse wijn kopen, haal eeuwenoude traditie in huis

Hongaarse wijn kopen betekent avontuur. Voor het maken van Hongaarse wijnen worden er typisch inheemse Hongaarse druiven gebruikt. Het resultaat zijn verrassende, boeiende en vooral zeer kwaliteitsvolle wijnen die qua prijs-kwaliteitverhouding zelden te evenaren zijn. Hongarije heeft maar liefst 22 wijnregio's, maar ze liggen allemaal op dezelfde breedtegraad als de Franse Bourgogne- en Bordeauxstreek. Koude winters, warme zomers en voldoende neerslag zijn al eeuwen lang de basis van uitstekende wijnen. Bij Guillaume Wijnen hebben wij een selectie van de beste Hongaarse wijnen en laten we jou mee genieten van dit prachtige product.

Welke Hongaarse wijn kopen? Laat je adviseren

Hongaarse wijn kopen is een verantwoorde keuze maar niet altijd zo eenvoudig. De Hongaarse wijnen zijn zo veelzijdig dat er voor ieders smaak en bij ieder gerecht de perfecte wijn te serveren valt. In je zoektocht kom je heel wat onbekende druivensoorten tegen. Daarom staan wij jou altijd bij in jouw keuze.

Hongaarse wijn kopen, de bekende streken even op een rijtje

De meeste bekende wijnstreken in Hongarije zijn Tokaj, Eger, Somló en Villany. Maar ook uit andere streken bieden wij jou topwijnen aan. Aarzel niet om onze raad te vragen.

Tokaj is de oudste en meeste gekende wijnstreek uit Hongarije. Hij is al decennia lang gekend om zijn zoete witte wijn. Maar de laatste jaren is ook de droge witte wijn uit deze regio in opmars. Druivensoorten als de Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta, Kövérszőlő en Kabar klinken in jouw oren onbekend? Toch zijn het deze exotische soorten die bijdragen tot de hoge kwaliteit van de Tokaj.

Eger is vooral bekend om zijn Eger Bikaver, ook wel Stierenbloed genoemd. Maar ook de witte wijn uit deze regio is best wel een topwijn.

Somló is een kleine uitgedoofde vulkaan. De bodem zit vol met basalt en dat geeft de unieke smaak aan de Somló wijnen. Het zijn vooral droge witte wijnen die hier geproduceerd worden. Wijnkenners beweren dat de wijnen iets zoutigs, siltigs hebben. In elk geval zijn het pittige wijnen die hier gemaakt worden.

Villany is de meest zuidelijke wijnstreek van Hongarije met een bodem die rijk is aan basalt, löss, zand en klei. Het zijn vooral de rode zware wijnen die internationaal worden geroemd. De wijnen hebben hun bestaan te danken aan de Serviërs die de Kadarka druif binnenbrachten op hun vlucht voor de Turken. De Duitse kolonisten introduceerden de Portugieser druif en even later werd de Kékfrankos of Blaufränkisch druif in het land gebracht.

Hongaarse wijn kopen via internet? Wij helpen jou graag!

Bij Guillaume Wijnen laten wij jou graag kennismaken met alle Hongaarse wijnen. Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren door onze experts. Hongaarse wijn ontdekken is de eeuwenoude traditie in leven houden. Maak nu kennis met onze Hongaarse topwijnen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »