Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Witte fruitige / droge

Home / Hongaars / Witte fruitige / droge

Pagina 1 van 3
Pagina 1 van 3

Hongaarse witte wijn, full-body van hoogste kwaliteit

Hongarije is vooral bekend om zijn witte wijn. Maar liefst 70% van de Hongaarse wijnen zijn wit. De Tokaji Aszu is de meest bekende wijn. Dit is een zoete witte wijn. Maar omdat Hongarije nog veel meer te bieden heeft op gebied van witte wijn, hebben wij in ons gamma ook talloze droge en halfdroge witte wijnen van topniveau. Wat alle Hongaarse druiven en dus ook de Hongaarse witte wijnen gemeen hebben is hun full-body. De grond van Hongarije zit boordevol mineralen en dit resulteert in krachtige wijnen vol heerlijke smaken en schitterende aroma's. Wil jij volop de Hongaarse wijn ontdekken? Contacteer ons en wij helpen jou met hart en ziel in jouw ontdekkingstocht!

Verdiep je in de Hongaarse witte wijn en de inheemse druivensoorten

Hongarije kent een eeuwenoude traditie van wijnmakerij. Daarbij horen heel wat druivensoorten die zo typisch zijn voor Hongarije. De Furmint druif geeft aan de wijn een grote body. Het is de basis van zowel zoete als droge witte wijnen. Hárslevelü (vertaling: lindebloesem) wordt vaak gemengd met de Furmint. Bij monocépage van de Hárslevelü verkrijgt men een krachtige wijn met rijke aroma's. De Olaszrizling, in Oostenrijk ook bekend als de Welschriesling heeft weinig te maken met wat wij als Duitse Riesling kennen. Deze druif wordt vooral rond het Balatonmeer geteeld en geeft een licht aromatische wijn. In ons aanbod ontdek je deze en nog heel wat andere Hongaarse druivensoorten!

Combinatie van inheemse en internationale druiven

Na de revolutie in Hongarije zijn internationale wijnmakers Hongarije gaan herontdekken. Daardoor worden er ook volop internationale druivenrassen in Hongarije geteeld. Denk bijvoorbeeld aan de Pinot Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Ook de Muscat wordt over heel Hongarije geteeld en geeft krachtige smaken en geuren aan de Hongaarse witte wijn.

Hongaarse witte wijn en food pairing

Omdat de witte wijnen uit Hongarije zo veelzijdig zijn, kun je ze rijkelijk op je tafel serveren. Zelfs zoete witte wijnen hebben toch nog altijd die frisheid en subtiele zuurte die zo kenmerkend is voor witte wijn uit Hongarije. Kies voor een frisse wijn voor bij salades, vis en kip. Een halfdroge witte wijn kan perfect pittige gerechten met schaaldieren, foie gras of schotels met gember vergezellen. Ga voor een ietwat zuurdere wijn voor bij zoete gerechten, Aziatische keuken of nagerechten. Een krachtige witte wijn past perfect bij rood vlees en wildschotels. En uiteraard leent elke Hongaarse witte wijn zich er ook toe om er zomaar heerlijk van te genieten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »