Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Pakket 6 bio wijnen uit Badacsony

Home / Wijnpakketten / Pakket 6 bio wijnen uit Badacsony

6 bio wijnen uit Badacsony

Ontdek de Badacsony wijnen met dit bio-pakket

 

Wijnbouwer Endré Szaszi werkt voor al zijn wijnen in bio-cultuur. Dit geeft zuivere eerlijke wijnen.

Om de Badacsony, één van de wijngebieden rond het Balatonmeer in Hongarije, te ontdekken, stellen wij een pakket samen met 6 witte bio wijnen. In het pakket komen vier druiven aan bod. 3 x Olaszrizling, 1 x Zenit, 1 x Kéknyelű en 1 x Rózsakő. Deze 4 druivensoorten zijn typisch Hongaars en alleen de Olaszrizling kan je nog op enkele andere streken rond Hongarije vinden. De andere drie uitsluitend in Hongarije.

De Olaszrizling druif heeft niets te maken met de riesling die wij van aan de Rijn kennen. De Olaszrizling druif, soms ook Welschriesling genoemd in Oostenrijk, vindt haar oorsprong wel degelijk in het Donau bekken. De druif rijpt vrij laat, in goede jaargangen verschrompelt ze zelfs. Als de wijn jong is, merkt men bloesem in de neus, in de mond zit hij vol smaken en is er een beetje bittere amandelnoot in de afdronk. Het heeft een aangename, verfrissende zuurgraad. Olaszrizling is in staat om lang op vat te rijpen.
In dit pakket is er Szaszi Olaszrizling met druiven van verschillende wijngaarden en steken er ook twee flessen bij met terroir druiven, een van de Szaszi Szent György-hegyi en een van Szaszi Kabócás wijngaarden. Drie verschillende wijnen.

De Kéknyelű druif is een moeilijke druif omdat zij laat rijpt. Kéknyelű komt uitsluitend voor in Badacsony. Zij geeft elegante wijnen met een romige structuur en fijne aciditeit. Kan zeer kwaliteitsvolle wijnen voortbrengen.

Net als Kéknyelű komt Rózsakő uitsluitend voor in Badacsony. Zij heeft deels dezelfde karakteristieken als Kéknyelű. De naam betekent Rozensteen. De wijn heeft een mooie subtiele mineraliteit.

Zenit komt in Hongarije veel voor, doch is het een typisch Hongaarse druif. Zij geeft knapperige wijn met aroma's van appel en citrus, maar is niet overdreven aromatisch.

Wij bieden dit wijnpakket aan de speciale pakketprijs van € 85,00. In de winkel tijdens de openingsuren, of op afspraak, of hier online in onze webshop.

Bestel hier je pakket bio wijnen uit Badacsony.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »