Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Nicolas Croze - Cœur de Galets 2016

Home / Rode wijnen / Côtes du Rhône / Vacqueyras / - Cœur de Galets 2016

13,95 EUR Incl. btw

Vlezige en gastronomische wijn met krachtige aroma's van gestoofd rood fruit met munttoetsen. De tannines zijn aanwezig maar aangenaam verweven.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
- +
Toevoegen aan winkelwagen
Delen: Verlanglijst: Vergelijk:

Product details

De wijn
Volle, kruidige wijn met krachtige aroma's van rood fruit en munt. Geproduceerd in betonnen kuipen en gedurende 18 maanden op eik opgevoed. Aangename tannines. 100% Carignan.
Deze wijn kan 8 jaar worden bewaard. 

Deze wijn past bij
rood vlees, rood vlees in saus, everzwijnstoofpotje, coq au vin, boeuf bourguignon, geitenkaas.
Serveer aan 19°C.

Ligging van het wijndomein
Saint Martin d’Ardèche bevindt zich op de grens van de 4 grote wijngebieden die men kan onderscheiden in deze wijnstreek daar waar de Ardêche uitmondt in de Rhône.
In deze wijnstreek treft men syrah, viognier, grenache, mourvèdre, cinsault en carignan aan.

Domein Nicolas Croze
Nicolas Croze nam in 1994 het wijnhuis, gelegen aan “Gorges de l’Ardêche” van zijn familie over. Hiermee zette hij de vierde generatie in van uitstekend, gedreven wijnbouwers die werken aan een zo natuurlijk mogelijk product. Het domein bevindt zich op de heuvels van St-Marcel, recht tegenover de wallen van het prachtige pittoreske dorp Aiguèze. Hier vindt men een grote diversiteit van aanplanten: Syrah, Mourvèdre, Grenache, Censault en Carignan voor de rode wijnen en voor de witte wijnen Grenache Blanc, Viognier en Marsanne.
Hij koos voor de directe verkoop in het domein en breidde het domein uit tot een wijngaard van 30ha. Dit wijnhuis vinden we met regelmaat terug in de prijswijnen dankzij de mooie, constante kwaliteit van de producten.

De wijnproductie
Gebeurt volledig met respect voor bodem, milieu en gezondheid van de wijngaard: culture raisonnée.
De oogst is met de hand.
Pulpgisting van de gehele tros duurt ongeveer 30 dagen. Regelmatig pigeage (oproeren)
Opvoeden in houtenvaten gedurende 12 maanden.

  • Druif: Carignan

Gerelateerde producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »