Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Tips om online wijn te kopen

Tips om online wijn te kopen

Online wijn kopen zonder te proeven? Het kan! Oefening baart kunst en naarmate je wijnkennis uitgebreider wordt, kan je doordachte keuzes maken bij het online aankopen van jouw favoriete wijn.

Wijn kopen via internet? Het kan perfect!

Van wijn zou je denken dat je het moet proeven vooraleer je een specifieke wijn gaat kopen. Dat is gedeeltelijk waar. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op vakantie, bij vrienden of op een feest van een bepaalde Franse of Hongaarse wijn hebt genoten en dat je deze ook voor bij jou thuis wilt. Dan is wijn kopen via internet zeer eenvoudig. Hoe meer je wijnkennis evolueert, hoe gemakkelijker het wordt om online wijn te kopen zonder te proeven. 

 

Wijn kopen met kennis van zaken

Oefening baart kunst. Dat geldt ook voor je kennis van wijn. Als je een wijnliefhebber bent, kan je naar verschillende evenementen gaan waar je Franse of Hongaarse wijn kunt proeven. Vaak krijg je de kans wijn te proeven die door de wijnboer zelf wordt voorgesteld. Hoe meer wijnen je onder begeleiding proeft, hoe meer je zintuigen zullen ontwikkelen op gebied van wijn. Zo zul je bijvoorbeeld snel te weten komen wat er bedoeld wordt met een droge of zoete wijn, een complexe wijn, een rijke structuur, een lange afdronk, rijke tannines, een houterige en een fruitige smaak, een florale toets of een toets van kruiden. Je leert ook de eigenschappen van verschillende druivensoorten kennen.

 

Word een expert in wijn kopen

Moeilijker maar wel boeiender wordt het als je de mineraliteit van de wijn, de toetsen van honing of mirabellen, het terroir karakter, de smaak van brioche of een medium-bodied karakter kunt herkennen. Deze en nog vele andere specifieke kenmerken leer je aan door te proeven en uit te proberen. Geef je smaakpapillen, je neus en je ogen de kost!

 

Wijn kopen, laat je adviseren

Eens je bovenstaande eigenschappen van wijn kent en je weet wat je zelf graag hebt, wordt online wijn kopen makkelijker. Ga gerust af op de beschrijving en de informatie over de wijn, de ervaringen van anderen en de adviezen over de food-pairing. En vooral: vertrouw op je eigen smaak en intuïtie. Zo wordt wijn kopen geen onoverkomelijke klus maar een echt plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »