Vragen? Bel ons: +32 (0)13 - 77 11 21 - Winkel: Lochtstraat 2, 3272 Testelt - [email protected]

Welke wijn voor de eindejaarsfeesten? 2 - Het voorgerecht.

Welke wijn voor de eindejaarsfeesten? 2 - Het voorgerecht.

Guillaume helpt je bij het kiezen van wijn bij je eindejaarsgerechten. Welke wijn hoort bij het aperitief, het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert?

Het is altijd een prettige ervaring als bij een etentje alles mooi in de plooi valt. Zeker bij het Kerst- en eindejaarsdiner is dit zo. Vaak komt dan ook de vraag 'Welke wijn serveer ik bij ... ?'. Guillaume helpt bij het beantwoorden van de vraag.

 

In de volgende artikelen behandelen wij de wijn(en) die je kan serveren bij het aperitief, het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert.

 

Bij het voorgerecht. 

Bij het begin van de maaltijd is het best geen te zware wijn te kiezen. Net zoals het voorgerecht zelf, moet de wijn ook licht zijn. Spontaan denken wij aan een droge witte wijn die niet te aromatisch is. Streef naar een wijn die het gerecht ondersteunt en die harmonisch bij het gerecht past.

In dit laatste geval ontstaat er een harmonie tussen gerecht en wijn. Of 1 + 1 = 3. Bij strakke gerechten past best een strakke wijn, bij filmende gerechten een filmende wijn.

Stel ons je vraag en aan de hand van het gerecht stellen wij de passende wijn voor. Hier zijn alvast enkele mogelijkheden:

strakke witte wijnen:
 - Domaine du Cantonnet - Sauvignon Blanc 2017
 - Henri Latour & Fils - Bourgogne Aligoté 2014
 - Zsirai - Tokaji Furmint 2015

filmende witte wijnen:
 - Nicolas Croze - Les 3 Grains Blanc 2018
 - Despagne - Tour de Mirambeau 2016 blanc
 - Mas Gourdou - Soleil d'Automne 2017


Lees ook onze artikel over het aperitief.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »